Livet som en gräsand

På var sin cykel så cyklade vi iväg till sjön och hade picknick. Underbart mysigt. Det behövs inte mycket för att man ska ha det toppen! Lite gifflar, vindruvor, clementiner, ballerina o pärondricka och lyckan är gjord! Pricken över i:t var när gräsänderna kom och hälsade på. En av dem åt ur gräsandtämjaren Malins hand, och en anna hoppade upp på bryggan där vi satt och käkade lite. 

Efter att vi hade picknickat kastade vi gris med clementinen, ja man tager vad man haver om det så innebär att leka med maten för att ha roligt. 


Gänget poserar, endast bästa vinkeln är bra nog!

Visste ni förresten att gräsänder egentligen är rävar som har klätt ut sig? Om ni inte tror mig kolla på näbben.!

Trubaduren Folke står för musiken medans Malin matar änderna.
Tack för denna gången vänner! 
 

Russinpudding

Finns det något bättre än att få post?! Brev, vykort och inte minst paket på posten.! Igår när jag kollade i brevfacket så såg jag ett paket. Trodde att det var till någon annan men icke, det var till mig. Och i paketet var det kakor. Och inte vilka kakor som helst utan fjäskekakor, du är allt fin du mormor! TACK! Du anar inte hur lycklig jag blev! Inte nog med att få paket, det var kakor i det. Bättre än så är det svårt att få det! 

Tidigare hade jag lovat en titt på mitt lilla rum. Jag har det minsta rummet här på gården men troligen så har jag mest grejer.. Men nu när det är nystädat tänkte jag att ni kunde få ett kik...

 
 

HLR

HALLÅ DÄR!? Kan du ringa 112? Det ligger en männsika här som är medvetslös men andas. 
     Hej. Jag har hittat en kvinna som är medvetslös men som andas. Ja jag har lagt henne i sidoläge. Ja jag stannar här tills ni kommer. 

Japp, idag har vi tränat HLR vilket innebar låtsasmobiler och uppblåsbara dockor. Mycket ansträngande att hålla på med sådant ju?!  Försöka få igång ett hjärta alltså! Inte precis så enkelt som det ser ut att vara på Baywatch. Och sen var det ju lite jobbigt när man skulle livrädda någon och så helt plötsligt ringer det på låtsastelefonen.. Hur gör man då.. Det kan ju vara något viktigt samtidigt som man hade en dockas liv i sina händer.. Ja, kritiskt läge! Telefonköer och telefonmöte.. Ja, vi hann med en hel del!