Försmak av Moldävien

Hemma igen efter en innehållsrik resa till Moldäverna. Jag vet inte om jag har hinnit och kunnat smälta allt än men jag har fått en liten insikt om hur det är att leva där. Det är inte lätt om man säger så.. 
Jag hade sorterat ut några bilder av de 1500 som jag hunnit ta under resan men det var ändå förmånga för att jag skulle orka redigera och ladda upp dem nu så ni får tills vidare tre bilder. 
 
 De tre första och tre sista dagarna bodde vi i utkanten Chisinau (som är huvudstaden), på OM-basen där vi hade utsikt över staden från sovrumsfönstret. De första dagarna där hade vi introdution och de sista dagarna hade vi utvärdering av resan. 
 

Första veckan ute i landet var vi i landets näst största stad -> Balti. Där bode vi i en Pingstkyrka men åkte varje dag ut till en annan by för att bygga på en kyrka, göra hembesök hemma hos några gamlingar och ha barnprogram vid ett barnhem. Detta var något som vi gjorde dagligen i en vecka och vi kom väldigt snabbt in i rutinen att tiden spelar ingen roll. Vi säger en tid men vi åker en halvtimme till timme senare än vad som sagts..

Andra stället vi var på en vecka hette Bravicea och låg mellan Chisinau och Balti. Där bodde vi i en Baptistkyrka och hade barnprogram precis utanför dörren. Även här hade vi hembesök och under dessa gjorde vi liknande saker som vi hade gjort utanför Balti; delade ut matkassar, höll vittnesbörd, pratade om vilka vi var och vem Jesus är, sjöng och avslutade med bön. I Bravicea hjälpte vi även till med att gräva upp grönsaksland, knäcka nötter och baka kakor. 
 
Det kommer att komma mer bilder allt eftersom tiden går men än får ni nöja er med dessa. Jag hade en fantastisk och lärorik resa och jag såg att Gud verkligen är verksam i Moldavien. Nu har jag höstlov med allt vad det innebär så vi får se hur mycket jag orkar blogga.. Jag har mycket att stå i

det var visst Wien...

För att rätta mig själv lite.. Vi ska Inte mellanlanda i Venedig utan i Wien. Ja som sagt, vi har inte så bra koll.. Men imorgon så åker vi.. 05.00 från strandhemmert och 10 från köpenhamn. Beräknas vara framme i Çhisinau 15.15 lokal tid. Helt ärligt.. Jag vet inte vad jag känner... Lite pirr i benen tror jag mest.. om ni vill fortaätta hålla koll på mig under de kommande 3 veckorna hittar ni mig här--> www.bibelskolan.strandhem.nu/1314 Jag ska förresten fira nyår i Kenya nästa år. Den ni!