31 Januari

Idag tänker jag faktiskt inte blogga om något av ämnena som jag fick av den kära systern utan jag tänker blogga om brudklänningar! Brudklänningar är något som jag definitivt skulle vilja jobba med i framtiden, sy och designa! Mest designa, något som jag har drömt om i hela mitt liv! Så här kommer några klänninga som jag tycker är fina...


Ha det bra allesammans! Pussar o kramar!

31 Januari (egentligen tänkt 30 januari...)

Eftersom att ni inte ville välja ämne så väljer jag! Det blir *trumvirvel*: Hur går det med min paprikaodling?

Ja nu ska jag berätta..! Jag startade med att så/sätta massor av olika kärnor för ca två år sedan, däribland sådde jag paprikakärnor. Och jag tog inte en kärna och inte två kärnor utan jag tog hela paprikan -vilket troligen va ca 100 kärnor. Och gissa vad?! Alla tog sig också (så ett tips till er som vill så paprika, ta inte alla kärnorna som är i paprikan!), jag lät alla växa tillsammans i två krukor och när de hade växt ca 10 cm tyckte jag att det var dax för första elimineringen eller gallring som det så vackert heter när man pratar om växter. I den gallringen behöll jag kanske 10 paprikor, jag gac 4 st till min granne, två stycken till två kusiner och resterande 84 plantor slängde jag.

Jag forstrade dom, mata de dom med vatten och ibland även med växtnäring.De växte sig och blev större och när de var ca ett halvt år gammla började dom blomma och senare gav dom även frukt. Jag fick ca 3 paprikor på varje planta som var i storlek som en en-krona. Mycket bedorande små saker! Mina blev ca 25 cm långa medans min granne fick dom till 90 cm! Men jag tröttnade snabbt på dom små plantorna och lät dom dö. Tråkigt men sant!

Numera sysslar jag mera med avokadosar! Jag har två stycken hemma, en som är ca 130 cm och en som är ca 90 cm, mycket roligare och finare med avokadosar faktiskt! Så som svar på frågan "Hur går det med min paprikaodling?" så svara jag att det gick både bra och dåligt och att den är numera nerlagd.


Pussokram

29 Januari

Efter en veckas sovande i min underbara dvala vaknar jag återigen upp till liv! Denna gången vaknar jag med nya och fräsha rubriker om vad jag ska blogga om! Dagen till ära tänker jag inte blogga om något av de härliga ämnena som jag fick utan om mina underbara systrar! Jag har underbara bröder också men så pratar vi om en annan gång tycker jag!


Till att börja med så kan jag säga er att jag har tre underbara systrar som alla har de sina sidor...! Men det är inte alla de olika sidorna som jag har tänkt att fördjupa mig i utan jag tänker skriva om dom lite kort bara. Mycket kort...

Min älsta och längsta syster är E, hon är smart allmänbildad, bor inte hemma, gav mig fräsh rubriker att blogga om! Ohlala!!


Nästa syster finns bakom något hmmmm, något av... Äsch! Min lilla storasyster A (skiljer en eller två viktiga centimetrar mellan oss -jag är längst!) Bor inte heller hemma, är också allmänbildad och och gav mig idéen om att blogga om mina systar (hon tyckte att jag skull blogga om henne...).


 

Tredje systern och minsta (men det ska hon vara också för hon är trotts allt lillasyster) är lilla söta M som bor hemma, är inte allmänbildad och hon har inte sagt något om min blogg..! Där ljög jag! Hon är allmänbildad, (tror många gånger att hon är smartare än mig) menhon har inte påpekat min blogg heller så därför blev det lite bloggeri om henne också för hon har ju trotts allt -precis som dom andra- påverkat mitt liv mycket mycket!!!Jag är väldigt glad över att ha en lillasyster och två storasystrar att busa och skratta med och ibland kanske till och med åt men det är alltid från mitt hjärta! 

Djupt inlägg det här...Eller kanske inte men i morn sätter jag igång med de härliga ämnena som jag har fått! Det blir nog; vad jag shoppade loss på i stan! eller kanske:

det hopplösa förbannade snöandet!
en hög med krypande svamp!
hur illa jag sjunger i duschen!
hur fint mitt senaste bröd blev!
hur lilla det egentligen smakade!
en bild på en myra!
ett recept på kaningryta!
hur långt jag kunde hoppa på ett ben!
hur man syr en klänning!
mönster på en klänning till dig (E)!
vilken bok jag läser och om den är bra!
vilket mitt favorit djur är!
vad du skriver i mina hemliga brev!
vilken tårta jag borde bjuda på!
hur det går med min paprikaodling!

Det är en riktig nagelbitare detta! Vad kommer jag att blogga om i morn? Det kan DU ta reda på om du läser i morn ELLER rösta vet jag! Skriv ett inlägg i loggen så kanske det blir just det DU röstade på som jag skriver om i morn!

Puss på er underbaringar! K